Faceți căutări pe acest blog

luni, 10 august 2009

"Tot mai multi romani citesc si pleaca" (II)... cu carti cu tot!

Daca acum doua zile vorbeam despre accentuarea tendintei romanilor de a citi carti prin librarii, de aceasta data voi semnala o alta, generata nu atat de criza financiara, cat mai ales de lipsa bunului simt. Unii romani nu se multumesc doar sa citeasca carti sau pasaje din acestea, ca apoi sa le reaseze pe rafturi. Dupa ce constata ca le plac, ce ar putea ramane de facut? Sa le fure!
Reporterii "Cotidianului" au realizat (in numarul de astazi) un top al celor mai furate carti din librarii. Imi iau angajamentul de a contura, in linii mari, potretul-robot al hotului de carti: vrea sa aiba masina sau cel putin sa conduca una, nu-i plac blondele si nu se sperie de vampiri. De unde mi-am dat seama? De pe rafturile din Carturesti si Diverta au disparut:
1. Carti cu teste de verificare pentru obţinerea carnetului de şofer (“Întrebări şi teste pentru obţinerea permisului de conducere auto, categoria B”)
2. Carti cu bancuri despre blonde
3. Traduceri straine de fictiune ("Twilight", Stephenie Meyer)

Pagubasii nu par sa planga dupa exemplarele sustrase din librarii (nu au camere video?), declarandu-se chiar incantati de faptul ca hotii au gusturi rafinate! Prin urmare, daca e sa se fure carti, macar sa fie din alea bune! Sa le fie lectura usoara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu



Persoane interesate